Iluminat gradina si curti

Sistemele de iluminat grădină si curti pot avea urmatoarele surse de energie:

 • conectate la sursa de curent – presupun o infrastructură; sunt mai rezistente în timp; sunt mai puțin flexibile în ideea unor potențiale repoziționări ulterioare; oferă un excelent raport cost/an.
 • alimentate cu baterii sau acumulatori – crește gradul de flexibilitate; crește numărul întreținerilor și incidența acestora; crește flexibilitatea repoziționării lor.
 • alimentate cu energie solară – crește prețul, inclusiv costul/an; sunt flexibile; îți limitează parțial tipurile de led sau neon pe care le poți folosi.

Ca si tipuri sunt trei tipuri relevante. Acestea nu sunt nici pe departe singurele tipuri, dar sunt cele pe care le considerăm hotărâtoare pentru un echilibru excelent între experiență și design. Oricare dintre ele aduce împreună o funcție clar delimitată, un aspect atrăgător și o modularitate în raport cu restul pavajului tău. Această ultimă caracteristică – modularitatea – este foarte importantă pentru că îți dă libertatea de a te orienta înspre deciziile tale personale fără să faci compromisuri de calitate sau funcționalitate. 

 • spoturile LED au o durată de viață excelentă și se comportă bine în curte și grădină deopotrivă. Sunt potrivite pentru suprafețe de mari dimensiuni, unde au abilitatea de a organiza noaptea aria cu foarte mare ușurință. Odată instalate, sunt ușor de folosit și presupun întreținere minimală.
 • spoturile solare au mai degrabă un sens ambiental. Sunt soluția ecologică perfectă pentru grădini și alei prin felul cum îmbogățesc spațiul limitrof cu o lumină învăluitoare și de efect. Pot fi instalate cu efort redus și după instalarea pavajului (deși, firește, recomandăm instalarea simultană) și funcționează de la sine, fără nici un efort din partea ta.
 • benzile neon LED au avantajul de a aduce împreună funcționalitatea cu aspectul. Noaptea, ele delimitează spațiul într-un mod extrem de precis, ceea ce le face o soluție excelentă pentru marginea aleilor, spațiile de ghidaj auto, contururile teraselor, etc.

Câteva cuvinte despre materiale: pentru o persoană fără experiență în acest domeniu, toate spoturile și LED-urile arată la fel. Aceasta este urmarea unui proces tehnologic îndelungat care a avut un singur scop: a crea corpuri de iluminat care, păstrându-și nealterată funcționalitatea, să producă lumina necesară în diverse contexte. Cele trei materiale de bază (sticla, aluminiul și oțelul inoxidabil) se completează reciproc fiind încastrate în pavaj și nederanjând astfel funcționalitatea acestuia. Sistemele noastre de iluminat sunt rezistente la traficul pietonal și auto, au o volumetrie discretă și se desfășoară la suprafața dalelor sau a pavelelor, sunt rezistente în timp (de cele mai multe ori materialele au o durată de viață mai mare decât durata de viață a dalelor ce le înconjoară) și rezistă fără probleme la condiții meteo alternante sau extreme. Lasă specialistul să aleagă materialele potrivite pentru grădina sau curtea ta, și orientează-te numai pe design și funcționalitate.

Funcții adiacente: alternativ, dincolo de alegerile tale personale, iată aici câteva funcții adiacente ale sistemelor de iluminat integrate în pavaj. Pentru cazul în care ne vizitezi cu interesul de a remodela sau de a construi un spațiu comercial sau industrial, această listă te-ar putea interesa în primul rând. Astfel, sistemele de iluminat sunt folosite extensiv și pentru:

 • ghidajul aleilor pietonale – atât în exterior, cât și în interiorul halelor mari.
 • diverse tipuri de atenționare – marcarea unei zone în lucru, a unor spații la înălțime, a unor locuri (sau sensuri de mers) interzise, a unor spații de parcare private etc.
 • ghidaj în parcări urbane.
 • ghidaj pe structuri multietajate care permit cu dificultate instalarea semnelor specifice.
 • elemente de decor în grădini publice.
 • elemente de ghidaj și de decor în parcurile pentru copii sau zone școlare.
 • elemente de atragere a atenției în mall-uri și spații industriale mari.

Iluminat la tensiune de 230V

Montam si vindem componentele si produse necesare pentru realizarea unui proiect de iluminat casa, curte si gradina. In pricipiu se pot utiliza orice corp de iluminat pentru exterior fie stalpisori sau alte forma si utilitate cu montaj pe pamant sau pe pereti ori altundeva. Corpurile de iluminat pot fi cu becuri clasice, becuri economice, becuri led sau cu led. Cele cu led in principiu nu recomandam din experienta noastra intrucat si cele cu led se ard chiar daca teoretic nu ar trebui sa se arda niciodata, dar din cauza fluctuatiilor dese de curent totusi se ard si sunt greu de schimbat intrucat se schimba tot corpul de iluminat. Deci mai bine alegeti corpuri de iluminat cu becuri cu led caci becurile se pot schimba usor. Cablurile de curent se monteaza subteran in niste tevi aparatoare de pvc de mare rezistenta inca dinainte sa se monteze gazonul si pavajele. Pentru stalpisorii care vin montate pe pamant avem niste suporti metalice din teava cu talpa, care se pot monta in pamant si pe ele prinse cu suruburi acesti stalpisori. Se pot pune sisteme si senzori care declanseaza aprinderea instalatiei de iluminat functie de gradul de luminozitate sau programabil.  

Iluminat la tensiune de 12V

Sistemele de iluminat casa, curte si gradina la 12V au avantajul ca fiind de joasa tensiune nu necesita la fel de multa atentie si protectie ca si cele facute pe un sistem clasic de 230V putand monta firele de alimentare la corpurile de iluminat chiar pe surfata pamantului. Oriunde se intampla o strapungere a cablului de alimentare, nu reprezinta un pericol ca in cazul sistemelor de 230V fiind tensiunea mica. Bineinteles ca sistemul ca si produs costa mai mult decat cele la 230V. Sistemele noastre de iluminat cu tensiune sigură de 12V sunt ușor de instalat, adaptat și extins. Corpurile de iluminat sunt dotate cu surse de lumină LED de înaltă calitate, cu eficiență energetică ridicată și o durată de viață extrem de lungă. Datorită garanției complete de 5 ani, vă puteți bucura de iluminatul exterior dvs. mulți ani, fără griji. Produsele sunt dezvoltate și fabricate în Europa, acestea fiind de înaltă calitate de la partenerii nostrii In-Lite si LightPro.

Folosim sisteme profesionale:

Vezi mai mult

Spoturi incastrate exterioare

Vezi mai mult

Stalpi de iluminat ornamentali

Vezi mai mult

Aplice perete exterior

Vezi mai mult

Spoturi exterioare

Vezi mai mult

Corpuri de iluminat decorative

Vezi mai mult

Sisteme de comanda si transformatoare