Scoarta si piatra decorativa

Scoarta decorativa (numita si mulci) este o soluție recentă, contemporană pentru proiectele de curte și grădină, scoarța decorativă își găsește cu ușurință un loc și un rol în spațiile tale personale. Este o alegere potrivită atunci când îți dorești o amenajare a grădinii cât mai prietenoasă cu natura. Pe lângă faptul că spațiul astfel obținut va avea un aspect ordonat și totodată elegant, scoarța decorativă ajută solul să-și păstreze pentru o perioadă mai îndelungată proprietățile necesare pentru ca plantele tale să se dezvolte armonios. Se poate folosi în grădina cu flori sau în grădina cu pomi fructiferi, are un aspect plăcut și o utilitate specifică: odată udată, menține umiditatea la nivelul solului fără să stimuleze apariția mucegaiului sau a fungilor.

Iată câteva soluții generale referitoare la modurile cum poți folosi scoarța decorativă în grădina ta:

Întinde un strat de 3 cm de scoarță în jurul trunchiului pomilor fructiferi, acoperind un disc cu diametrul de aproximativ 40-50 cm, în funcție de mărimea pomului și de grosimea trunchiului acestuia.

Așază scoarță sub tufele de flori sau pe straturile cu plante decorative. Asigură-te că alegi o culoare care să contrasteze plăcut cu vegetația, pentru că acest contrast se va menține pe durata a multe luni.

Creează alei și borduri cu un aspect rustic, plăcut și intens cromatic.

Așază scoarță decorativă la baza florilor de sezon din ghivece de dimensiuni medii și mari. Pentru această soluție, este bine să alegi o scoarță în nuanțe roșiatice, pentru ca contrastul să fie unul vizibil.

Folosește scoarța decorativă pentru orice colț umbrit sau ascuns din curtea ta. De cele mai multe ori, plantele nu rezistă pe termen lung într-un asemenea colț și scoarța decorativă poate aduce coerență într-un loc care altfel părea greu integrabil în arhitectura de ansamblu a curții.

Variantele de scoarte pe care le oferim, inclusiv varietățile de pin mare și conifere, îți dau posibilitatea să aduci și mai multă culoare în curte și pe aleile din grădină.

Dincolo de estetică, avantajele scoarței decorative devin vizibile în timp întrucât caracteristicile lor fizico-chimice reduc prezența de ansamblu a mucegaiurilor și a ciupercilor, nu numai de la nivelul solului, ci și din primul nivel vegetativ al pomilor fructiferi, care este cel dintâi afectat în timp. Un alt loc din grădina ta unde acest aspect devine evident este în rondoul cu arbuști de talie medie sau joasă, dintre care unii sunt veșnic verzi (arțar japonez, cotoneaster, varietățile de hebe, euonymus, ilex, viburnum și altele asemenea): frunzele acestora nu se vor mai usca sau păta dacă stratul de sub ele este de scoarță, cum de altfel se și întâmplă de cele mai multe ori în natură.

Folosește scoarța decorativă în orice loc din grădina ta unde dorești un efect nou și lasă-ți imaginația să se joace cu acest set de produse atât de versatil în grădina ta. Cu puțină atenție, ea poate fi corelată chiar și cu elementele de decor din grădină sau cu mobilierul acesteia adăugând mai multă culoare și variație texturală, elemente ce se păstrează vizibile și constante de la un anotimp la altul. Ea poate fi așezată chiar și lângă piatra decorativă pentru a obține straturi de texturi și nuanțe diferite.

Piatra decorativa vine in format varsat la sac sau pungi de plastic depinde de cantitatea dorita. Se gasesc o varietate de materiale si dimensiuni ale pietrelor de la culori albe (marmura de Thassos) pana la granit maruntit de culoare neagra sau verde.