Pavaje si dale premium

Pavajul este orice strat de acoperire a solului realizat prin îmbinare sau alăturare din elemente constitutive de dimensiuni reduse numite dale sau pavele. Orice pavaj este însoțit de minim patru elemente esențiale: o fundație (pentru stabilizarea pavajului), borduri (pentru delimitarea și stabilizarea în timp a suprafeței), trepte (pentru conectarea pavajelor aflate la nivele diferite) și rigole (pentru preluarea și evacuarea apei pluviale de pe suprafața pavajului).Când este comparat cu alte straturi de acoperire, cum ar fi șapele de beton, cele de asfalt, straturile cauciucate, pietrișul sau gazonul, pavajul prezintă o serie de avantaje și caracteristici care-l scot în evidență.

Avantajele pavajelor:

Este modular: o suprafață mai mare poate fi acoperită păstrând unitatea unui model de dimensiuni reduse. Chiar dacă aria nu are un contur bine definit, pavajul o poate acoperi într-un mod coerent.

Permite reparații punctuale: pavajul nu trebuie înlocuit în totalitate în cazul unor stricăciuni punctuale.

Este eficient: corelat cu durata de viață, prezintă un raport calitate/preț excelent.

Presupune un stil și este flexibil stilistic: nu cumperi o șapă fără identitate, ci, din contră, poți să îți alegi cu precizie exact zona stilistică pe care o dorești.

Prezintă o tehnologie de lucru accesibilă și verificată: ușurința montării, fazele necesare, durata de viață a unui pavaj etc. sunt toate fapte verificate și nu prezintă riscuri relevante.

Din ce materiale sunt realizate pavajele?

Pavajele din piatră naturală sunt într-adevăr cele mai vechi și, de multe ori, cele mai rezistente. Tipurile de pietre folosite sunt extrem de diverse și depind mult de zona geografică despre care vorbim. Câteva exemple relevante sunt: travertinul, calcarul, marmura, granitul, bazaltul, diabazul, ardezia și gresiile naturale.

Pavajele din materiale compozite sunt realizate în principiu din beton (amprentat), asfalt și/sau gresii ceramice prelucrate. În această categorie se pot întâlni și pavaje executate din cărămizi (deci pe bază de argile arse) și pavaje din faianță.

Pavajele din materiale alternative includ plasticul, cauciucul și lemnul. Incidența acestora este însă una minoră, singura excepție relevantă aici fiind dalele cauciucate din parcurile pentru copii.

Care sunt cele mai importante tipuri de pavaje?

Pavajele sunt de mai multe feluri. Pe lângă distincțiile în baza materialelor, despre care am vorbit mai sus, distingem între următoarele categorii:

După sistemul de așezare a pavelelor: pavaje autoblocante / de interblocare si pavaje liniare.

După gradul de permeabilitate în raport cu solul: pavaje care blochează total accesul apei, pavaje care blochează parțial accesul apei, pavaje de gazon.

După plasament: pavaje pietonale, pavaje stradale, pavaje rezidențiale, pavaje de alei de grădină, pavaje de terasă, pavaje de interior, pavaje destinate traficului rutier.

După grosimea dalelor sau a pavelelor: pavaje pietonale, pavaje mixte, pavaje destinate traficului rutier.

Pavajele si dalele premium sunt cele despre care credem că își dovedesc într-un mod unic fiabilitatea sau identitatea.

Cele cu un impact estetic deosebit. Este vorba în primul rând de acele dale care, prin forma, culoarea, textura și gradul lor de modularitate, se diferențiază de orice alte modele. Ai aici un exemplu excelent în această direcție.

Cele extrem de durabile. Ne referim în primul rând la rezistența în timp, de la un an la altul (ceea ce presupune intemperii și uzură implicită), aspect în fața căruia unele dintre modele ies în evidență încă de la început.

Cele cu o identitate aparte, de orice natură ar fi ea. Implicăm aici fie pavaje care sunt rezultatul unor tehnici deosebite, fie pavaje care prim forma sau natura lor lasă o impresie de durată în ochii privitorilor.

Păstrând un raport calitate preț de excepție și menținându-se în același timp ca una dintre cele mai atrăgătoare categorii din oferta noastră, pavajele si dalele premium oferă numai dale de cea mai bună calitate, ale căror rezistență, durabilitate și funcționalitate se completează una pe alta. Îți vom enumera mai jos locurile unde considerăm că sunt cele mai potrivite:

  • curțile rezidențiale contemporane, unde pavajul oglindește în cel mai evident mod posibil stilul arhitectural al casei și deciziile stilistice ale proprietarilor ei.
  • aleile rezidențiale, fie că sunt sau că nu sunt corelate cu un parc sau loc de joacă adiacent.
  • spațiile comerciale de dimensiuni medii sau mari, intrările în aceste spații și terasele asociate lor.
  • spațiile de promenadă sau de acces asociate mall-urilor și zonelor business.
  • parcuri, în special în preajma zonelor de relaxare, lângă fântâni arteziene sau bănci.
  • teraselor urbane, la sol sau de acoperiș, unde este necesară exhibarea unui anumit stil la nivelul pavimentului.

 

Dalele premium in general au o mărime mai mare de 30 de cm și, prin aceasta, potrivite pentru anumite contexte anume atât din spațiile tale personale, din curte, grădină și terasă, cât și în contexte corelate cu zonele de acces, cu aleile rezidențiale, cu intrările în spațiile comerciale, cu zonele business sau cu orice alt spațiu urban care iese în evidență printr-un stil contemporan curat și, totodată, minimalist. Sunt dale impozante, care oferă de la bun început un sens stilistic evident și care permit accesorii suplimentare odată ce au fost instalate. În cadrul spațiilor pe care ți le remarcam mai sus, acestea trebuie să aibă o poziționare centrală și să fie vizibile. De asemenea, este de preferat să acopere arii semnificative ca mărime pentru ca unitatea de bază a lor să fie pusă în evidență cu și mai mare abilitate. Este categoric perfect pentru acoperirea unor suprafețe mari, într-un mod omogen, a unei arii care se dorește modernă și funcțională totodată.