Afla cele mai noi articole din domeniu

Criteriile care definesc calitatea pavajului

Daca îți dorești o gradina care să arate perfect, una dintre preocupările pe care trebuie să le ai este alegerea pavajului. Pavarea curții poate să te ferească de noroi și să îți ofere o doză mare de confort fizic și vizual.

Până să te bucuri de pavaj însă, trebuie să îl alegi. Din fericire, ai de ales între mii de modele care mai de care mai interesante. Din păcate, diversitatea este atât de mare și calitatea poate sa fie atât de diferită încât alegerea este una dificilă.

Atunci când alegi pavajul vei ține cont de culoare, de materialele din care este realizat, de forma și de grosime, însă care sunt elementele care definesc calitatea unui astfel de produs?

Cele 5 calități pe care trebuie să le aibă pavajul pentru a fi de calitate:

Rezistența la îngheț-dezgheț și la sarea folosită pentru eliminarea gheții
Trăim într-o zonă în care cel puțin 3 luni pe an pavajul este supus la îngheț. Procesul de îngheț-dezgheț poate să atace destul de puternic structura pavelelor. Tocmai de aceea, trebuie să urmărești ca pavajul pe care l-ai ales să reziste foarte bine la întregul proces.

Rezistența la trafic.
Daca pavajul este instalat într-o zonă cu mult trafic, trebuie să te asiguri că face față acestei provocări.

Fabricarea în conformitate cu normele europene
Există o serie de norme de care orice producător trebuie să țină cont. Spre exemplu, trebuie să fie respectate normele europene SR EN 1338 pentru pavele, EN 1339 pentru dale și SR EN 1340 pentru borduri.

Rezistența la ultraviolete și la eflorescență
Cu siguranță nu îți dorești doar un pavaj rezistent, ci și unul care să arate bine pentru foarte mult timp. Tocmai de aceea, culorile trebuie să reziste foarte bine la razele ultraviolete și la eflorescență, în așa fel încât să nu se decoloreze în timp.

De-a lungul timpului, pavajul va fi supus unui număr mare de factori care îi pot distruge structura și îl pot face să nu arate bine. Tocmai de aceea, încearcă să alegi un pavaj care să fie testat și să îți ofere garanția că rezistă cel puțin 25 de ani într-o stare foarte bună.